شرکت نوکیا
نوکیا (به انگلیسی NOKIA): معروف به غول موبایل سازی جهان و بزرگترین نوآور و قدیمیترین شرکت موبایل جهان است که در سالهای گذشته شاهد پیشرفت گوشیهای لمسی بوده. شرکت تجهیزات مخابراتی فنلاندی که تمام محصولات و قطعات نوکیا را میسازد نوکیا در کشورهای:( هند و مجارستان و فنلاند و نروژ و سوئد و روسیه وچین و بریتانیا) ساخته میشود، که تمرکز اصلی آن بر تولید تجهیزات و زیرساختهای ارتباطات مخابراتی و نرمافزارهای نقشه و ناوبری معطوف میباشد. این شرکت از طریق شرکت تابعه نوکیا سولوشنز اند نتورکس در حوزههای تجهیزات پهنای باند شبکههای موبایل و خدمات مولتیمدیا نیز فعالیت میکند.
ریشههای تأسیس شرکت نوکیا به سال ۱۸۶۵ بازمیگردد، که فردریک ایدستام با مشارکت لئو میشلن اقدام به راهاندازی شرکت نوکیا نمود. این شرکت در آغاز در زمینه تولید کاغذ فعالیت میکرد، ولی در سال ۱۸۹۶ اید ستام بازنشسته شد و میشلن ریاست شرکت را در دست گرفت که در پی آن در سال ۱۸۹۸ نوکیا شروع به تولید لاستیک و تایر اتومبیل نمود.
از ۱۹۱۲ این شرکت وارد عرصه تولید تجهیزات خطوط تلفن، تلگراف و سیمکشی الکتریکی شد. بعدها وارد بازار مخابرات گردید. در سال ۱۹۸۸ بخش تولید تایر این شرکت تحت نام نوکیان تایرز تفکیک شد و در ۱۹۸۹ نیز بخش تولید کاغذ نوکیا نیز به شرکت اسسیآ واگذار گردید. این شرکت از ابتدای دهه ۱۹۹۰ فعالیت خود را تنها بر بازار مخابرات متمرکز نمود.
در سال ۲۰۱۵ و با پایان حق انحصار مایکروسافت بر سر برند نوکیا، شرکت نوکیا این بار با همکاری شرکت اچ ام دی گلوبال (که یک شرکت تازه تأسیس فنلاندی است) دوباره به صنعت موبایل بازگشت. بدین صورت که وظیفه تولید و تحقیق و توسعه را شرکت اچ ام دی با برند نوکیا عهدهدار خواهد بود در سال ۲۰۱۷ نوکیا اولین گوشیهای هوشمند خود را که شامل، نوکیا۳، نوکیا۵ و نوکیا۶ و نوکیا ۷ و نوکیا۷٫۱ نوکیا۸ و نوکیا ۸٫۱ و نوکیا ۹ که یک گوشی متفاوت ۵ دوربینه میباشد را در همایش بینالمللی موبایل در بارسلونا معرفی کرد.
نوکیا در سال 2020 از محصولات جدید خود را به نامهای نوکیا 8.5 نسخه 5G، نوکیا 5.3، نوکیا 1.3 و نوکیا 5310 رونمایی کرد.
علت شکست نوکیا
نوکیا زمانی شکست خورد که نه از نظر مالی و اعتباری مشکل داشت، نه از طراحی و سخت افزار ضعیف رنج می برد. رقبا نیز چندان تاثیری بر شکست نوکیای قصه ما نداشتند. تمام مشکل از خود نوکیا ناشی میشد: مقاومت در برابر تغییر
رقبای نوکیا در حال انقلاب در بازار موبایل بودند اما نوکیا بر تقویت قابلیت های تکراری تاکید داشت
درست زمانی که روند بازار موبایل به سمت ارائه گوشی های تمام لمسی با سیستم عامل هوشمند یکپارچه بود، نوکیا از این امر غفلت کرد و بسیار دیر به این تغییر پاسخ داد. ارائه دیرهنگام گوشی لمسی ۵۸۰۰ که لمس چندان دلچسبی نداشت و نمی شد به آن لقب هوشمند را اطلاق کرد پاسخ نامناسب نوکیا به انقلاب در حال وقوع بود. گام بعدی نوکیا N8 بود. که N8 سخت افزاری قوی اما نرم افزار و سیستم عاملی ضعیف داشت. نوکیا در دورانی که اندروید درحال اوج گیری بود از استفاده از اندروید سر باز زد و بسیار دیر در سال ۲۰۱۱ (زمانی که رقبای اندرویدی بازار را از کف نوکیا ربوده بودند) اقدام به استفاده از سیستم عامل ویندوزفون کرد. اشتباهی که نوکیا را برای همیشه به قعر دره فرستاد.
نوکیا N8 امکانات سخت افزاری کم نظیری داشت اما به یک محصول ناموفق بدل شد
- اولا: نوکیا بسیار دیر به تغییرات و اقدامات رقبا واکنش نشان داد. به جای تلاش برای پیشگام بودن منتظر ایستاد تا رقبا تمام عرصه را به دست بگیرند؛ سپس اقدام به اصلاح کرد. زمانی که خیلی دیر شده بود.
- ثانیا: نوکیا به جای توجه به خواسته ها و نیاز مشتری بر ارائه امکانات بیهوده مثل دوربین ۴۱ مگاپیکسلی!! تاکید داشت. بی توجهی به نیاز و خواسته مشتری نوکیا را به زانو در آورد.
- ۰۰/۰۳/۲۰